Ingredience
- 2 vejce
- ½ šálku bílého cukru
- ¼ šálku rozpuštěného a vychlazeného másla
- 3 lžíce mléka
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ⅓ šálku mouky
- ⅛ lžička soli
- 3 lžíce rostlinného oleje nebo podle potřeby
Postup
- Krok 1 – Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přišlehejte máslo, mléko a vanilku. Postupně zašlehejte mouku a sůl do hladké hmoty. Těsto by mělo být řídké – v případě potřeby můžete přilét více mléka.
- Krok 2 – Rozpalte malou pánev nebo pánvičku na středním ohni. Pánev lehce potřete olejem. Na pánev nalijte asi 1/4 šálku těsta a otočte, aby se těsto rozprostřelo do tenkého kruhu. Když je spodní strana zlatavě hnědá, obraťte ji a opečte dozlatova i z druhé strany.
- Krok 3 – Vyjměte je z pánve a ještě horké vytvarujte do kornoutku, jehož konec zmáčkněte, aby se uzavřel. Položte na mřížku, aby zcela vychladly a ztuhly. Postup opakujte se zbývajícím těstem.