Domácí žervé si vyrábí doma spoustu lidí a je to velmi jednoduché. Velkou výhodou je, že si sýr může každý ochutit podle svého a dobře se vyrábí i s dětmi.

Suroviny:

  • 500 g bílého jogurtu (dobrý je například Hollandia)
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička soli

Příprava:

  • Suroviny lžící promíchejte.
  • Na hrnec nebo mísu dejte bavlněnou plenu nebo utěrku a zajistěte gumičkou.
  • Na látku vylijte směs tak, aby přebytečná tekutina mohla odkapávat do nádoby.
  • Dejte do lednice uležet alespoň na 7 hodin (nejlépe přes noc).

TIP: Hotový sýr lze ochutit třeba pažitkou nebo červenou paprikou. Lze tak vytvořit i velmi originální pomazánku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang