Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných vlašských salátech lze totiž nalézt všelijaké zbytečné ingredience – to je opravdu lepší udělat si domácí variantu.
Suroviny:
- 250 g vařených brambor
- 250 g šunkového salámu
- 200 g kyselých okurek
- 80 g cibule
- 100 g jablka
- 400 – 500 g majonézy
- worcesterová omáčka
- sůl, pepř
Postup:
Příprava je extrémně jednoduchá, jen se musí chvíli krájet.
- Všechno je potřeba nakrájet na (ideálně co nejmenší) kousky.
- Přidá se majonéza (tolik, aby to mělo tu správnou salátovou konzistenci). Připravit si k tomu i domácí majonézu je úplně ideální.
- Pak už jen dochutí solí, pepřem a worcestrovou omáčkou (asi tak 2 lžičky).
Vlašský salát je dobré připravovat den předem, bude chutnat lépe.