Příprava těchto klobásek ve venkovském stylu je velmi jednoduchá. Už nikdy nebudete chtít vepřovou klobásou koupenou v obchodě, která je plná konzervantů – a není zdaleka tak dobrá.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 kg mletého vepřového masa
- 2 lžičky mleté šalvěje
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky hnědého cukru
Postup
- V míse smíchejte všechny přísady a lehce, ale důkladně je promíchejte.
- Vytvarujte osm placiček o průměru 10 cm.
- Na velké pánvi na středním ohni smažte placičky, 3-4 minuty z každé strany.
- Vyjměte je na papírové utěrky a nechte je okapat.
- V případě, že je to možné, připravte nevařené placičky a přikryté je zmrazte na fólií vyloženém plechu, dokud neztuhnou.
- Přendejte placičky do nádoby na mrazení a vraťte je do mrazáku.
- Zmrazené placičky upečte podle pokynů, přičemž dobu přípravy prodlužte podle potřeby, aby teploměr ukázal 160 °C.