Burger není obecně považován za nejzdravější jídlo. S tofu místo hovězího karbanátku je to jinak. Tofu burger je skvělým menu na grilování nejen pro vegetariány.
Ingredience
- 2 tofu uzené
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- špaldová hladká mouka podle potřeby
- 1 PL nasekané petrželky
- mletý pepř a sůl
- olivový olej
- rukola
- rajčata
- 1 bílá cibule
- 4 housky (typ burger)
Postup
- V mixéru na hladko rozmixujeme oloupanou šalotku a česnek.
- Přidáme tofu, trochu soli, pepře, nasekanou petrželku a ještě jednou rozmixujeme.
- Směs přendáme do mísy a podle potřeby zahušťujeme moukou tak, aby se nelepila.
- Tvarujeme z ní malé placky, které z obou stran opékáme na oleji na rozpálené pánvi nebo grilujeme na uhlí.
- Na suché pánvi zlehka opečeme poloviny housek (nebo je opečeme na grilu).
- Na housky dáme lístky rukoly, opečené burgery, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a bílou cibuli. Jako přílohu podáváme dresink a salát z čerstvé zeleniny.