Nejlepší recept na domácí sekanou

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSlané recepty
pexels-eva-elijas-7225618

Sekaná je oblíbenou pochoutkou, která výborně chutná jak teplá, tak i studená. Představujeme vám skvělý a jednoduchý recept na šťavnatou sekanou, kterou si určitě vychutnáte.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 10 minut

Ingredience na sekanou

  • Jemně mleté hovězí maso (1 kg)
  • Najemno nakrájená cibule (1 ks)
  • Vejce (2 ks)
  • Česnek (3 stroužky)
  • Kečup (3 lžíce)
  • Petrželka (3 lžíce)
  • Strouhanka (3/4 hrnku)
  • Mléko (1/3 hrnku)
  • Sůl
  • Italské koření
  • Pepř
  • Sladká paprika (1/2 lžičky)

Ingredience na omáčku

  • Kečup (3/4 hrnku)
  • Bílý ocet (1 1/2 lžičky)
  • Hnědý cukr (2 1/2 lžičky)
  • Sušený česnek (1/2 lžičky)
  • Pepř
  • Sůl

Postup

Formu na sekanou vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse důkladně smíchejte všechny ingredience na sekanou. Přemístěte do formy, lehce stlačte dolů a pečte po dobu 40 minut.

V menší misce smíchejte ingredience na omáčku. Vyjměte hotovou sekanou z trouby, potřete ji omáčkou, a pečte při 160 °C dalších 15 – 20 minut. Po vyjmutí z trouby nechte 10 minut odpočinout.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang