Sekaná je oblíbenou pochoutkou, která výborně chutná jak teplá, tak i studená. Představujeme vám skvělý a jednoduchý recept na šťavnatou sekanou, kterou si určitě vychutnáte.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 10 minut
Ingredience na sekanou
- Jemně mleté hovězí maso (1 kg)
- Najemno nakrájená cibule (1 ks)
- Vejce (2 ks)
- Česnek (3 stroužky)
- Kečup (3 lžíce)
- Petrželka (3 lžíce)
- Strouhanka (3/4 hrnku)
- Mléko (1/3 hrnku)
- Sůl
- Italské koření
- Pepř
- Sladká paprika (1/2 lžičky)
Ingredience na omáčku
- Kečup (3/4 hrnku)
- Bílý ocet (1 1/2 lžičky)
- Hnědý cukr (2 1/2 lžičky)
- Sušený česnek (1/2 lžičky)
- Pepř
- Sůl
Postup
Formu na sekanou vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse důkladně smíchejte všechny ingredience na sekanou. Přemístěte do formy, lehce stlačte dolů a pečte po dobu 40 minut.
V menší misce smíchejte ingredience na omáčku. Vyjměte hotovou sekanou z trouby, potřete ji omáčkou, a pečte při 160 °C dalších 15 – 20 minut. Po vyjmutí z trouby nechte 10 minut odpočinout.