Recept na domácí podmáslí

Nápoje
podmasli

Podmáslí použité při pečení dokáže vytvořit úžasně nadýchané a lehké výrobky. Můžete ho využít při pečení cupcaků, dortů i palačinek.

Tradičně se podmáslí označovalo jako zkvašená tekutina, která zbyla po stloukání smetany na máslo. V dnešní době se podmáslí kupované v obchodě obvykle vyrábí z mléka s přídavkem mléčných bakterií, které produkují kyselinu mléčnou.

Ingredience

  • 1 lžíce octu nebo citronové šťávy
  • 1 šálek mléka podle výběru

Postup

  1. Odměřte ocet nebo citronovou šťávu a nalijte do odměrky.
  2. Odměrku naplňte mlékem po rysku 1 šálku.
  3. Promíchejte a nechte směs odpočívat alespoň 5 až 10 minut.
  4. Mléko se lehce oddělí (srazí se).

Kategorie:

Nápoje
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang