Podle tohoto receptu si pizzu připravíte snadno a rychle! Chutná domácí pizza s kůrkou a rajčatovou omáčkou nebyla nikdy jednodušší.
Ingredience
Rychlá omáčka na pizzu Contadina:
- ½ šálku vody
- ½ plechovky (340 g) rajčatové pasty Contadina
- 1 lžička sušeného oregana, rozdrceného
- 1 lžička sušené bazalky, drcená
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
Těsto na pizzu:
- 3 a ¼ šálku hladké mouky nebo více podle potřeby
- 2 balení (7 g) aktivního sušeného droždí
- 1 lžíce cukru
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 a ⅓ šálků velmi teplé vody (cca 50 °C)
- ⅓ šálku oleje
Ozdoby:
- 1 šálek strouhaného sýra mozzarella nebo více podle chuti
- 1 balení pikantního salámu Pepperoni (170 g)
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte dvě formy na pizzu.
- Připravte omáčku: Ve středně velké míse vyšlehejte vodu, rajčatový protlak, oregano, bazalku, česnekový prášek, cibulový prášek, cukr, sůl a pepř dohladka. Odstavte.
- Připravte těsto: V míse smíchejte 2 hrnky mouky, droždí, cukr a sůl. Přidejte teplou vodu a olej; míchejte, dokud se dobře nespojí, asi 1 minutu. Postupně po troškách přidávejte zbývající mouku, dokud nevznikne měkké, lepivé těsto.
- Přeneste těsto na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud těsto nebude hladké a pružné, asi 4 minuty. Podle potřeby přidejte další mouku.
- Těsto rozdělte na polovinu. Ruce si lehce poprašte moukou a každý kousek těsta poklepejte na připravené formy na pizzu.
- Na těsto naneste omáčku, sýr a pikantní salám (pepperoni).
- Pečte v předehřáté troubě, dokud kůrky nezhnědnou a sýr nezačne bublat, 18 až 20 minut. V polovině pečení otáčejte pánve na pizzu mezi horním a dolním roštem trouby.