Tyto pečené pita chipsy jsou skvělým doplňkem k jakémukoli dipu nebo pomazánce.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- ½ šálku olivového oleje
- 1 lžička česnekové soli
- 1 lžička sušeného kerblíku
- ½ lžičky sušené bazalky
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 12 kapes z pita chleba
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Dva plechy s okrajem vyložte pečicím papírem.
- V malé misce smíchejte olej, česnekovou sůl, kerblík, bazalku a pepř.
- Každý pita chléb nakrájejte ostrým nožem nebo kráječem na pizzu na 8 trojúhelníků.
- Na každý z připravených plechů na pečení naaranžujte několik trojúhelníků pity v jedné vrstvě.
- Potřete je směsí oleje.
- Všechny se tam nevejdou, takže zbylé trojúhelníky dejte stranou.
- Pečte na dvou roštech předehřáté trouby, dokud nebudou lehce zhnědlé a křupavé, asi 7 minut, v polovině pečení je vyměňte.
- Přeneste pita chipsy na servírovací talíř a opakujte kroky 6 až 8 se zbývajícími trojúhelníky a olejovou směsí.