Recept na domácí pita chipsy

Slané pečivoSlané receptySnacky
Chipsy

Tyto pečené pita chipsy jsou skvělým doplňkem k jakémukoli dipu nebo pomazánce.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • ½ šálku olivového oleje
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 lžička sušeného kerblíku
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 12 kapes z pita chleba

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Dva plechy s okrajem vyložte pečicím papírem.
  3. V malé misce smíchejte olej, česnekovou sůl, kerblík, bazalku a pepř.
  4. Každý pita chléb nakrájejte ostrým nožem nebo kráječem na pizzu na 8 trojúhelníků.
  5. Na každý z připravených plechů na pečení naaranžujte několik trojúhelníků pity v jedné vrstvě.
  6. Potřete je směsí oleje.
  7. Všechny se tam nevejdou, takže zbylé trojúhelníky dejte stranou.
  8. Pečte na dvou roštech předehřáté trouby, dokud nebudou lehce zhnědlé a křupavé, asi 7 minut, v polovině pečení je vyměňte.
  9. Přeneste pita chipsy na servírovací talíř a opakujte kroky 6 až 8 se zbývajícími trojúhelníky a olejovou směsí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang