Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle

PřílohySlané receptyZavařené okurkyZavařeninyZeleninové zavařeniny
Domaci nakladacky

Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a řada z nás si je jistě ráda vychutnává i samotné. Vyzkoušejte tento neuvěřitelně snadný a rychlý recept na ty nejlepší nakládačky.

Ingredience

  • Jedna velká nebo dvě střední okurky
  • Vlažná voda (1/2 šálku)
  • Rýžový ocet (1/2 šálku)
  • Cukr nebo javorový sirup (1 1/2 lžíce)
  • Sůl (1 1/2 lžičky)
  • Pepř celý černý (20 kuliček)
  • Bobkový list (2 listy)
  • Česnek loupaný (2 stroužky)

Postup

Okurku nakrájejte podle potřeby na kolečka nebo na proužky. V odměrce smíchejte vodu, ocet, javorový sirup či cukr, sůl a pepř. Důkladně rozmíchejte, aby se sůl rozpustila, a nechte minutu odpočívat. Do větší zavařovací sklenice začněte klást plátky či proužky okurky a pokryjte stroužky česneku. Zalijte tekutou směsí, pevně zavřete sklenici a uložte do ledničky nejméně na jednu hodinu. Okurky vydrží v lednici po dobu až tří týdnů.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang