Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a řada z nás si je jistě ráda vychutnává i samotné. Vyzkoušejte tento neuvěřitelně snadný a rychlý recept na ty nejlepší nakládačky.
Ingredience
- Jedna velká nebo dvě střední okurky
- Vlažná voda (1/2 šálku)
- Rýžový ocet (1/2 šálku)
- Cukr nebo javorový sirup (1 1/2 lžíce)
- Sůl (1 1/2 lžičky)
- Pepř celý černý (20 kuliček)
- Bobkový list (2 listy)
- Česnek loupaný (2 stroužky)
Postup
Okurku nakrájejte podle potřeby na kolečka nebo na proužky. V odměrce smíchejte vodu, ocet, javorový sirup či cukr, sůl a pepř. Důkladně rozmíchejte, aby se sůl rozpustila, a nechte minutu odpočívat. Do větší zavařovací sklenice začněte klást plátky či proužky okurky a pokryjte stroužky česneku. Zalijte tekutou směsí, pevně zavřete sklenici a uložte do ledničky nejméně na jednu hodinu. Okurky vydrží v lednici po dobu až tří týdnů.