Recept na nejlepší domácí müsli tyčinky

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladká jídlaSušenky
Domácí müsli tyčinky

Tento recept na skvělé domácí müsli tyčinky je mnohem chutnější než ty z obchodu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 14 až 20

Ingredience

  • 1 šálek krémového arašídového másla (bez přidaného cukru, bez ořechů, lze nahradit slunečnicovým máslem)
  • ½ šálku medu (nebo ½ šálku agávového sirupu pro vegany)
  • 3 a ½ šálku ovesných vloček
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky skořice
  • až 1 šálek jemně nasekaných ořechů, sušeného ovoce a semínek nebo ½ šálku mini čokoládových lupínků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Ovesné vločky položte v jedné vrstvě na plech a opékejte je 10 minut, dokud lehce nezezlátnou (tento krok dodá ovesným vločkám neuvěřitelnou chuť: nevynechávejte ho).
  3. Ovesné vločky přendejte do velké mísy a v míse smíchejte s arašídovým máslem, medem, ovesnými vločkami, solí a skořicí.
  4. Vmíchejte směsi.
  5. Na plech o rozměrech 23 x 23 centimetrů položte pečicí papír a nechte okraje přetáhnout přes boky.
  6. Vložte směs do pánve a přitlačte ji do rovnoměrné vrstvy.
  7. Pokud chcete, přidejte na vrchní část tyčinek ještě několik směsí.
  8. Pomocí malé skleničky přejeďte po povrchu, aby byly co nejhladší.
  9. Tyčinky nechte 10 minut zmrazit.
  10. Poté vyjměte pánev z mrazáku a pomocí papíru vyjměte tyčinky z pánve.
  11. Ostrým nožem je nakrájejte na 20 obdélníků (o rozměrech 10 x 12 cm) nebo 14 tyčinek (o rozměrech 11 x 3 cm).
  12. Uchovávejte v chladničce až 3 týdny.
  13. Struktura je nejpevnější po několika hodinách v chladničce, takže pokud máte čas, udělejte to před ochutnáním první tyčinky.
  14. Pokud chcete, můžete tyčinky jednotlivě zabalit do pečicího nebo voskovaného papíru a obal zajistit páskou.
IngredienceRecept

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang