K přípravě tohoto lahodného domácího mraženého jogurtu nepotřebujete zmrzlinovač ani další speciální vybavení, avšak na jeho vynikající chuti to nic nemění.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Ostatní: 2 hodiny 45 minut
- Celkem: 2 hodiny 55 minut
Ingredience
- 2 kelímky řeckého jogurtu, plnotučného
- ¼ šálku medu
- 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
Postup
- Jogurt, med a vanilku vložte do mísy kuchyňského robotu.
Mixujte, jednou se zastavte, abyste oškrábali stěny mísy, a poté zpracovávejte ještě 1 minutu, dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Můžete také šlehat ručně, ale dělejte to několik minut, dokud nebude hmota hladká a nadýchaná. - Pomocí stěrky přeneste směs do skleněné zapékací misky. Přikryjte ji potravinovou fólií a dejte na 45 minut zmrazit.
- Vyjměte misku z mrazničky. Pomocí gumové stěrky vmíchejte již zmrzlé okraje do stále měkkého středu a poté opět rovnoměrně rozetřete.
- Znovu zakryjte a dejte na další 2 hodiny do mrazničky, přičemž proces míchání jogurtu opakujte každých 30 minut.
- Když je celá směs zmražená, podávejte ji ihned jako jemný jogurt (použijte chlazené misky) nebo zmrazte ještě 1-2 hodiny, abyste získali pevnější konzistenci, kterou můžete nabrat naběračkou na zmrzlinu.
- Pokud nakonec budete zmrazený jogurt skladovat déle (například přes noc nebo několik dní), vyjměte ho z mrazáku 30 minut před podáváním, aby změkl.