Recept na nejlepší domácí mangovou zmrzlinu

DezertyDezerty, zákusky a poháry
Domácí mangová zmrzlina

K přípravě tohoto receptu na domácí mangovou zmrzlinu, která je krémová a kopečková, stejně jako zmrzlina, kterou si koupíte v obchodech, potřebujete pouze mango, kondenzované mléko a smetanu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 velká manga, zralá a šťavnatá – na 2 šálky pyré
  • 395 g slazeného kondenzovaného mléka (1 plechovka)
  • 2 šálky zahuštěné smetany/tučné smetany smetany ke šlehání, studené
  • 1/8 lžičky žlutého tekutého potravinářského barviva – volitelně

Postup

  1. Dužinu manga nakrájejte na kostičky.
  2. Pomocí mixéru, kuchyňského robotu nebo tyčového mixéru pak odměřte 2 šálky mangového pyré (asi 2 1/4 šálku nakrájeného manga).
  3. Nalijte pyré do nepřilnavé pánve na středně nízké teplotě.
  4. Za stálého míchání vařte 8 až 10 minut nebo dokud se nezredukuje na polovinu.
  5. Testem je, když můžete po pánvi přetáhnout dřevěnou lžíci a cestička tam zůstane na vteřinu.
  6. Nebo pyré odměřte, abyste se ujistili, že se zredukovalo alespoň na 1 šálek – méně je ještě lepší.
  7. Vychlaďte pyré.
  8. V míse smíchejte vychlazené mango a kondenzované mléko.
  9. Pokud používáte, přidejte potravinářské barvivo.
  10. Šlehejte, dokud se nespojí.
  11. Šlehejte krém ručním šlehačem nebo stojanovým mixérem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  12. Vezměte kopeček krému a vložte ho do mangové směsi.
  13. Přeložte, dokud se hmota z větší části nespojí – hrudky jsou v pořádku.
  14. Poté vlijte mangovou směs do krému.
  15. Nemíchejte energicky jako dortové těsto, dokud nezmizí hrudky.
  16. To bude trvat několik minut.
  17. Nalijte do nádoby (nejlépe s víkem). Pokud můžete, použijte skleněnou nebo jinou nereaktivní nádobu.
  18. Na povrch položte kus pečicího papíru.
  19. Poté přiklopte víkem nebo použijte potravinářskou fólii.
  20. Zamrazte na více než 12 hodin.
  21. Odstraňte pečicí papír.
  22. Nechte 5 minut stát, aby mírně změkly, poté naberte a podávejte.
  23. Pokud je zmražená 24 hodin nebo déle, bude potřebovat pár minut navíc, aby změkla na konzistenci vhodnou k nabírání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang