Domácí kuřecí polévka – ovšem, nemusíte být nemocní, abyste si ji zasloužili nebo si na ní pochutnali. Dobrá pro tělo i duši!

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 4 mrkve rozkrojené na poloviny
  • 4 řapíky celeru, rozpůlené
  • 1 velká cibule, rozpůlená
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 čajová lžička kuřecího bujonu (volitelně)

Postup

Kuřecí maso, mrkev, celer a cibuli vložte do velkého polévkového hrnce a zalijte studenou vodou. Zahřejte a vařte odkryté, dokud kuřecí maso neopadá od kostí (každou chvíli sbírejte pěnu).

Vše vyjměte z hrnce. Vývar sceďte. Maso zbavte kostí a nakrájejte mrkev, celer a cibuli. Vývar podle chuti osolte, opepřete a případně dochuťte kuřecím bujonem. Vraťte kuře, mrkev, celer a cibuli do hrnce, promíchejte a podávejte.

TIP: Mimo kuřecí vývar se dá také připravit lahodný vepřový vývar z kostí.

Výživové údaje na jednu porci

  • 152 kalorií
  • bílkoviny 13,1 g
  • sacharidy 4,2 g
  • tuk 8,9 g
  • cholesterol 36,9 mg
  • sodík 67,6 mg

TIP: Masové vývary jako tento lze snadno použít jako základ zeleninových polévek. Kuřecí vývar se skvěle hodí ke kapustové polévce nebo do celerové polévky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang