Domácí krůtí klobása ochucená šalvějí, majoránkou a trochou červené papriky bez konzervantů. Jednotlivě zmrazte a skladujte a vařte po celý týden.
Ingredience
- 2 lžičky sušené šalvěje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky červených pepřových vloček
- ¼ lžičky sušené majoránky
- 1 kg mletého krůtího masa
Recept je na 10 porcí.
Postup
- V malé misce smíchejte šalvěj, sůl, černý pepř, vločky červeného pepře a majoránku.
- Vložte krůtí maso do velké mísy a rukama vmíchejte směs koření do krůtího masa. Vytvarujte placičky.
- Placičky smažte na velké pánvi na středně silném ohni, dokud nebudou uprostřed růžové a šťáva nebude vytékat, asi 5 minut z každé strany.
- Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.