Recept na domácí Kahlúu

Likéry a vínaNápoje
Kahlúa

Tento domácí recept na Kahlúu vznikl po vyzkoušení několika různých receptů. Čím déle počkáte, tím je lepší – zkuste počkat 4 týdny.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 3 hodiny
  • Přídavný čas: 28 dní
  • Celkem: 28 dní 3 hodiny 10 minut
  • Počet porcí: 30

Ingredience

  • 4 šálky vody
  • 1 šálek instantní kávy
  • 2 šálky světlého hnědého cukru
  • 2 šálky tmavého hnědého cukru
  • 1 láhev (750 ml) obilného alkoholu 190 (například Everclear)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý a rozpůlený

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte vodu a instantní kávu a přiveďte je k varu.
  2. Vmíchejte oba hnědé cukry do kávy a snižte teplotu.
  3. Za stálého míchání každých 15 minut vařte 3 hodiny.
  4. Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.
  5. Kávovou směs nalijte do čisté velké skleněné nádoby.
  6. Přidejte obilný alkohol, vanilkový extrakt a vanilkový lusk.
  7. Přikryjte těsně přiléhajícím víčkem.
  8. Za občasného protřepání nechte stát na tmavém místě po dobu 4 týdnů.
  9. Rozdělte do lahví a v každé nechte kousek vanilkového lusku.
  10. Čím déle se vaří na mírném ohni, tím je hustší jako pravá Kahlúa.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang