Tento domácí recept na Kahlúu vznikl po vyzkoušení několika různých receptů. Čím déle počkáte, tím je lepší – zkuste počkat 4 týdny.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 3 hodiny
- Přídavný čas: 28 dní
- Celkem: 28 dní 3 hodiny 10 minut
- Počet porcí: 30
Ingredience
- 4 šálky vody
- 1 šálek instantní kávy
- 2 šálky světlého hnědého cukru
- 2 šálky tmavého hnědého cukru
- 1 láhev (750 ml) obilného alkoholu 190 (například Everclear)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý a rozpůlený
Postup
- Ve středně velkém hrnci smíchejte vodu a instantní kávu a přiveďte je k varu.
- Vmíchejte oba hnědé cukry do kávy a snižte teplotu.
- Za stálého míchání každých 15 minut vařte 3 hodiny.
- Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.
- Kávovou směs nalijte do čisté velké skleněné nádoby.
- Přidejte obilný alkohol, vanilkový extrakt a vanilkový lusk.
- Přikryjte těsně přiléhajícím víčkem.
- Za občasného protřepání nechte stát na tmavém místě po dobu 4 týdnů.
- Rozdělte do lahví a v každé nechte kousek vanilkového lusku.
- Čím déle se vaří na mírném ohni, tím je hustší jako pravá Kahlúa.