Tento domácí irský krémový likér se vyrábí z irské whisky, smetany a cukru a kávy, čokolády, vanilky a mandlí.
Kdo chce domácí Baileys? Tento recept na irskou smetanu se snadno připraví z ingrediencí, které už pravděpodobně máte po ruce.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Počet porcí: 16 porcí
Co je to irský likér?
Irský likér je bohatý likér z irské whisky a smetany. Může se podávat přímo, s ledem nebo v koktejlech. Můžete ho také použít jako přísadu do alkoholických, dekadentních dezertů.
Jak chutná?
Jedním slovem? Lahodné. Irský krém je sladký, jemný a krémový. Je lehce oříškový a má tóny vanilky a čokolády. Irská whiskey jí samozřejmě dodává nádech tepla a dubové chuti.
Ingredience
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 1 a ⅔ šálku irské whisky
- 1 šálek husté smetany
- 2 lžíce čokoládového sirupu
- 1 lžička instantní kávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mandlového extraktu
Postup
- V mixéru smíchejte slazené kondenzované mléko, irskou whisky, hustou smetanu, čokoládový sirup, kávový granulát, vanilku a mandlový extrakt.
- Mixujte při vysokých otáčkách, dokud se nespojí, 20 až 30 sekund.
- Uchovávejte v těsně uzavřené nádobě v lednici.
- Před podáváním dobře protřepejte.