Na tomto receptu na domácí granolu je toho hodně, co si můžete zamilovat. Snadno se připravuje, je zdravá, chutná, a navíc vám úžasně provoní kuchyni.
Ingredience
- 2 šálky ovesných vloček
- 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 šálku kokosových vloček, volitelně
- 2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mořské soli
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1/4 šálku javorového sirupu
- 2 lžíce mandlového másla
- 1/3 šálku sušených brusinek, volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C a vyložte plech papírem na pečení.
- Ve středně velké míse smíchejte ovesné vločky, vlašské ořechy, kokosové vločky, skořici a sůl. Zakápněte kokosovým olejem a javorovým sirupem a přidejte mandlové máslo. Míchejte, dokud se vše nespojí. Granolu dejte na plech a upravte směs do oválu o tloušťce asi 1 cm.
- Pečte 15 minut, v polovině pečení plech otočte a vidličkou granolu jemně rozdělte. Pečte do zlatohněda. Na závěr posypte granolu sušenými brusinkami.