Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 brambory
- 2 hrníčky hladké mouky
- 1 vejce
Postup
Krok 1
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupejte brambory a přidejte je do hrnce. Vařte, dokud nezměknou, zhruba 15 minut. Slijte brambory, nechte vychladnout a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
Krok 2
Ve velké míse smíchejte připravenou bramborovou kaši na noky, mouku a vejce. Hněťte, dokud se z těsta nevytvoří koule. Z těsta vytvarujte dlouhé „hady“. Na pomoučněném povrchu nakrájejte „hady“ na centimetrové kousky. Kousky noků vytvarujte do požadovaného tvaru.
Krok 3
Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Vhoďte do ní noky a vařte 3 až 5 minut, nebo dokud noky nevyplavou na povrch, poté slijte a podávejte.