Zdravější verze tradičních ovocných a ořechových tyčinek se semínky a agávovým sirupem – ideální na svačinu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 150 g datlí
- 100 g nízkotučné pomazánky
- 3 velké lžíce agávového sirupu
- 50 g sušených meruněk, nasekaných
- 50 g nasekaných opražených lískových oříšků
- 3 lžíce směsi semínek
- 50 g rozinek
- 150 g ovesných vloček
Postup
- Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercovou formu zhruba o rozměrech 18×18 cm vyložte pečicím papírem. Datle vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud nebudou jemně nasekané a nebudou držet pohromadě v hrudkách.
- Nízkotučnou pomazánku, agávový sirup a datle dejte do hrnce a mírně zahřejte. Míchejte, dokud se nízkotučná pomazánka nerozpustí a datle se nespojí.
- Do pánve přidejte všechny zbývající ingredience a míchejte, dokud se dobře nepromíchají. Lžící směs vložte do formy a rovnoměrně ji rozetřete.
- Pečte v troubě 15-20 minut dozlatova. Vyjměte a nakrájejte na 12 kousků.
- Nechte je ve formě vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.