Levná a velmi snadná příprava – těmito jednoduchými falafelovými placičkami můžete naplnit teplé pita chleby se salátem nebo podávat s kuskusem a humusem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Počet porcí: 6
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového nebo rostlinného oleje
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 400 g plechovky cizrny, propláchnuté a scezené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- hrst nasekané petrželky nebo 1 lžička sušené směsi bylinek
- 1 rozšlehané vejce
Postup
- Na velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na mírném ohni 5 minut restujeme cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přendáme je do velké mísy spolu s cizrnou a kořením a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, dokud se cizrna úplně nerozpadne. Vmícháme petrželku nebo sušené bylinky a okořeníme podle chuti. Přidáme vejce a směs rukama promačkáme.
- Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a poté je zploštíme na placičky. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a falafely smažíme na středním plameni 3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé a pevné. Podáváme teplé nebo studené s kuskusem, pita chlebem nebo salátem.