
Podzim je tradičním časem sklízení dýní. Z těch si můžete připravit celou řadu báječných pokrmů – proč tedy nevyzkoušet tento lahodný a snadný dýňový koláč?
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 60 minut
- Celkem: 70 minut
Ingredience
- Vejce (2 ks)
- Žloutek (1 ks)
- Hnědý cukr (1/2 hrnku)
- Bílý cukr (1/3 hrnku)
- Sůl (1/2 lžičky)
- Skořice (2 lžičky)
- Sušený zázvor (1 lžička)
- Muškátový oříšek (1/4 lžičky)
- Drcený hřebíček (1/4 lžičky)
- Kardamom (1/8 lžičky)
- Citronová kůra (1/2 lžičky)
- Dýňový protlak (2 hrnky)
- Smetana (1 1/2 hrnku)
- Hotový koláčový korpus
Postup
Kulatou dortovou formu vyložte připraveným koláčovým korpusem. Předehřejte troubu na 205 °C. V míse rozmíchejte vejce a přidejte hnědý cukr, bílý cukr, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, kardamom a citronovou kůru. Přimíchejte dýňový protlak, přidejte smetanu a důkladně promíchejte. Vzniklou směsí důkladně pokryjte koláčový korpus a pečte v troubě 45 – 50 minut.