Tento snadný recept na domácí čokoládový jogurt bez cukru je vyroben z krémového řeckého jogurtu a kakaového prášku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba odpočinku: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 1 kelímek plnotučného řeckého jogurtu
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- ½ lžičky glyceritu stévie (odpovídá asi 2 lžícím cukru)
Postup
- Jogurt dejte do středně velké mísy.
- Přidejte kakaový prášek a sladidlo.
- Lžící pomalu a důkladně míchejte, dokud směs nebude jednolitá a krémová.
- Pokud je směs příliš hustá, přimíchejte jednu nebo dvě lžíce vody.
- Nechte 10-30 minut odpočívat při pokojové teplotě, aby se chutě spojily.
- Ještě jednou promíchejte a pusťte se do toho!
Poznámky
Zajímavým způsobem, jak obměnit základní recept, je přidání ochucujících extraktů. Můžete zkusit přidat ½ lžičky jakéhokoli čistého extraktu, který máte rádi, včetně vanilkového, kokosového a pomerančového.