Recept na domácí hovězí chilli s fazolemi. Chybu neuděláte, pokud přidáte kukuřičné lupínky nebo sýr čedar. Tento jednoduchý recept na domácí chilli je perfektním jídlem pro náročné večery, kdy chcete pohodlné jídlo bez starostí.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 4 hodiny a 15 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 mleté stroužky česneku
- 1 kg libového mletého hovězího masa
- 2 plechovky propláchnutých a scezených fazolí
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 šálek vody
- 1 plechovka nakrájených zelených chilli papriček
- 2 lžíce jemného chilli prášku
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého černého pepře
Postup
- Na velké pánvi rozehřejeme olej na středně nízké teplotě. Přidáme cibuli a česnek. Vaříme a mícháme asi 5 minut, dokud cibule nezprůsvitní. Přidáme mleté hovězí maso a vaříme dalších 8-10 minut dokud maso nezhnědne.
- Do směsi vmícháme fazole, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vodu, zelené chilli papričky, chilli prášek, sůl, kmín a černý pepř.
- Vaříme na nízkém stupni 4-6 hodin dokud se chutě nespojí.
Tipy
- Jak můžu chilli zahustit? Nejlepší způsob, jak zahustit jakékoliv chilli, je nechat ho vařit déle. Pokud je pro vás chilli stále příliš řídké, přidejte kukuřičnou škrobovou kaši, která ho rychle zahustí.
- Jak skladovat zbytky fazolového chilli? Toto chilli skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 7 dní. Znovu ohřívejte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku dokud se neprohřeje.
- Mohu fazolové chilli také zamrazit? Chcete-li chilli zamrazit, dejte zcela vychladlé chilli do sáčků se zipem a uložte je naplocho do mrazáku, kde vydrží až 3 měsíce. Před opětovným použitím rozmrazte v lednici a znovu ohřejte na sporáku či v mikrovlnné troubě, dokud se neohřeje.