Recept na jednoduché domácí chilli

FazoleHlavní jídlaHovězí masoLuštěninyMaso

Snadné domácí chilli, které se skvěle hodí ke kukuřičnému chlebu nebo kukuřičným lupínkům jako chilli koláč. Vhodné je použít pikantní fazole pinto.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 plechovka dušených rajčat
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka ledvinových fazolí
  • 1,5 šálku vody
  • špetka chilli
  • špetka česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci na středním plameni smícháme hovězí maso s cibulí a restujeme, dokud maso nezhnědne a cibule nezměkne. Přidáme dušená rajčata i se šťávou, rajčatovou omáčku, fazole a vodu.
  2. Podle chuti dochutíme chilli, česnekovým práškem, solí a mletým černým pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum, přikryjeme a necháme 15 minut vařit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang