Recept na domácí červenou thajskou kari pastu

MarinádyOmáčkyOmáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky
cervena-kari-pasta

S touto domácí kari pastou budou vaše pokrmy chutnat jako v thajské restauraci.

Ingredience

  • 16 sušených chilli papriček, nakrájených na 1 cm kousky, bez semínek
  • 1 ks citronové trávy, nakrájené na plátky, s odstraněnou třtinovou slupkou
  • 1 lžíce nastrouhaného galangalu, oloupaného a nastrouhaného
  • 4 stroužky česneku, oloupané vcelku
  • 1 lžíce krevetové pasty v oleji
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce nasekaného stonku a kořenů koriandru
  • 2 červené šalotky, oloupané a nahrubo nasekané
  • 1 lžička limetkové kůry

Postup

  1. Nasekané chilli papričky vložte do velkého hrnce a zalijte asi 3 šálky čerstvě převařené vody. Nechte namočené asi 30 minut. Chilli papričky vyjměte a vodu si ponechte.
  2. Chilli vložte do mixéru nebo výkonného kuchyňského robotu a přidejte zbývající ingredience na kari pastu a 1/4 šálku vody z namáčení chilli.
  3. Rozmixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude hmota hladká – vyzkoušejte třením mezi prsty. Může to trvat až 1 minutu. Podle potřeby přidejte trochu vody, abyste usnadnili mixování.
  4. Vložte do mísy nebo vzduchotěsné nádoby. Uchovávejte až 3 dny v chladničce nebo ji zmrazte a použijte později stejně jako kupovanou kari pastu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang