Tyto rychlé krekry podávejte jako silvestrovské pohoštění namazané oblíbenou pomazánkou.
Ingredience
- 220 g vyzrálého čedaru, jemně nastrouhaného
- 1 hrnek hladké mouky
- 4 lžíce másla nakrájeného na kousky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky ochucené soli
- Špetka kajenského pepře
- 3 lžíce ledové vody
Postup
- Čedar, mouku, máslo, sůl, koření a kajenský pepř vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud směs nebude připomínat písek. Přidejte ledovou vodu a pulzujte, dokud se těsto nespojí.
- Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do igelitu a dejte na 1 hodinu do chladničky.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte plech silikonovou podložkou na pečení nebo pečícím papírem.
- Vyválejte těsto na tloušťku 0,5 cm a nakrájejte ho na čtverce pomocí vykrajovátka na pizzu. Do středu každého čtverce udělejte malý důlek.
- Přeneste je na připravený plech a pečte je 15 až 17 minut dozlatova.