Recept na domácí čedarové krekry

Drobné slané pečivoSlané pečivoSlané receptySnacky
cedarove-krekry

Tyto rychlé krekry podávejte jako silvestrovské pohoštění namazané oblíbenou pomazánkou.

Ingredience

  • 220 g vyzrálého čedaru, jemně nastrouhaného
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 lžíce másla nakrájeného na kousky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky ochucené soli
  • Špetka kajenského pepře
  • 3 lžíce ledové vody

Postup

  1. Čedar, mouku, máslo, sůl, koření a kajenský pepř vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud směs nebude připomínat písek. Přidejte ledovou vodu a pulzujte, dokud se těsto nespojí.
  2. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do igelitu a dejte na 1 hodinu do chladničky.
  3. Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte plech silikonovou podložkou na pečení nebo pečícím papírem.
  4. Vyválejte těsto na tloušťku 0,5 cm a nakrájejte ho na čtverce pomocí vykrajovátka na pizzu. Do středu každého čtverce udělejte malý důlek.
  5. Přeneste je na připravený plech a pečte je 15 až 17 minut dozlatova.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang