Snadný recept na chutný domácí dip z řeckého jogurtu, který se skvěle hodí k nakrájené zelenině, sýrovým lupínkům nebo obyčejným vepřovým škvarkům.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Přídavný čas: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1 šálek
Ingredience
- 1 kelímek obyčejného plnotučného řeckého jogurtu
- ½ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého chilli
- ¼ šálku jemně nasekané petrželky nebo koriandru
Postup
- Všechny ingredience smíchejte v malé misce.
- Před podáváním nechte dip 10-15 minut odstát při pokojové teplotě, aby se chutě spojily. Tento krok není povinný, ale zlepšuje chuť dipu.
- Dip ještě jednou rychle promíchejte a podávejte ho s nakrájenou zeleninou, sýrovými lupínky nebo obyčejnými vepřovými škvarky.