Tyto dikobrazí karbanátky jsou velice výborné a pochutná si na nich celá Vaše rodina.
Ingredience
- 455 g mletého hovězího masa
- ½ hrnku nevařené bílé rýže
- ½ šálku vody
- ⅓ šálku nakrájené cibule
- 1 lžička soli
- ½ lžičky celerové soli
- ⅛ lžička česnekového prášku
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- 1 plechovka (425 g) rajčatové omáčky
- 1 šálek vody nebo více podle potřeby
- 2 lžičky worcestrové omáčky
Recept je na 4 porce.
Postup
- V míse smíchejte mleté hovězí maso, rýži, 1/2 šálku vody, cibuli, sůl, celerovou sůl, česnekový prášek a černý pepř.
- Ze směsi vyválejte 12 karbanátků.
- Rozpalte velkou pánev na středně vysokém ohni.
- Do rozpálené pánve vložte masové kuličky a za občasného otáčení je smažte, dokud rovnoměrně nezhnědnou.
- Slijte přebytečný tuk a vyhoďte ho.
- Do pánve nalijte rajčatovou omáčku, 1 šálek vody a worcesterskou omáčku.
- Snižte teplotu na středně nízkou.
- Přikryjte a vařte, dokud masové kuličky nejsou uprostřed růžové a rýže nezměkne, asi 45 minut.
- Pokud je omáčka příliš suchá, přilijte další vodu.