Máte rádi netradiční kombinace chutí? Pak byste si určitě měli připravit tyto vynikající datle s ricottou, obalené v křupavé lahodné slanině.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- 500 g slaniny, nejlépe tlusté
- 25 datlí (asi 350 g)
- 50 g sýra ricotta
- párátka
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Slaninu podélně rozkrojte na polovinu, abyste získali dvojnásobný počet plátků. Odložíme stranou.
- Chcete-li z datlí odstranit pecky, odřízněte špičky na obou koncích datlí a zasuňte do nich plochý konec špejle tak, aby vytlačila pecku z datle. Postup opakujte se zbývajícími datlemi.
- Vložte ricottu do spodního rohu pevného plastového sáčku a pevně jej uzavřete. Pomocí nůžek vystřihněte ve špičce jednoho z rohů malý otvor. Nyní použijte sáček jako pipetku a naplňte datle sýrem.
- Datle plněné ricottou obalte plátkem slaniny a zajistěte párátkem skrz spodek datle. Všechny připravené datle naaranžujte na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi jednotlivými datlemi nechte alespoň malý prostor, aby dobře zhnědly.
- Pečte 15 až 20 minut nebo dokud slanina nezhnědne a není křupavá. Vyjměte z plechu a opatrně odstraňte párátka.