Ďábelská vejce jsou chutná pikantní klasika, kterou můžete servírovat prakticky kdykoliv. S pomocí tohoto receptu si ďábelská vejce z několika málo surovin připravíte snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Vejce (6 ks)
- Majonéza (1/4 šálku)
- Bílý ocet (1 lžička)
- Hořčice (1 lžička)
- Sůl (1/8 lžičky)
- Pepř
Postup
Vejce položte v jedné vrstvě do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Přiklopte, snižte plamen a vařte zhruba jednu minutu. Odstraňte z plotny a nechte stát zhruba 14 minut, poté minutu proplachujte proudem studené vody.
Opatrně vejce oloupejte, překrojte napůl, vyjměte žloutky a přemístěte je do středně velké mísy. Bílky rozložte na servírovací talíř. Vidličkou rozdrďte žloutky a smíchejte je s majonézou, octem, hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou směsí plňte za pomoci lžičky připravené bílky a podávejte.