Chcete si připravit cupcaky, ale máte chuť na něco jiného než na klasiku? Vyzkoušejte náš recept na snadné cupcaky Aljaška, kterými určitě ohromíte každou návštěvu.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- 3 velké vaječné bílky
- 100 g krystalového cukru
- 3/4 lžičky vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky jemné soli
- 6 vanilkových cupcaků, vychlazených
- 110 g změklé zmrzliny
- 30 jedlých okvětních lístků (nepovinné)
Postup
- Přiveďte několik centimetrů vody k varu v hrnci, ve kterém může být nad vodou umístěna žáruvzdorná mísa stojanového mixéru, ale nesmí se dotýkat vody.
- V míse stojanového mixéru ušlehejte bílky, cukr, vanilku a sůl. Nastavte mísu nad vroucí vodu a pokračujte v neustálém šlehání, dokud se cukr nerozpustí a bílky nebudou mírně napěněné, což trvá 3 až 4 minuty.
- Přeneste je do stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem a šlehejte při středně vysokých otáčkách, dokud směs na pusinky nevychladne a neudrží velmi tuhé špičky, asi 6 minut.
- Přeneste směs na pusinky do cukrářského sáčku se středně velkou kulatou špičkou.
- Mezitím pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte střed vychlazených košíčků. Dbejte na to, aby spodní část košíčku zůstala neporušená, a odstraňte pouze střed. Vypíchnutá kolečka koláčků si ponechte.
- Dutiny košíčků naplňte zmrzlinou. Zmrzlinu přikryjte vyhrazenými koláčky. Vložte košíčky do mrazáku.
- Na cupcakes naneste kapky pusinek. Košíčky nechte zmrazit alespoň 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 260 °C a umístěte rošt doprostřed trouby. Koláčky položte na plech.
- Položte je na prostřední mřížku a pečte, dokud pusinky nezhnědnou a neopečou se, 5 až 6 minut.
- Ozdobte košíčky okvětními lístky a podávejte asi do 5 minut.