Cukrárna Saint Tropez zaujme už svým názvem. Byť se jedná o jednu z novějších cukráren, může se pyšnit špičkovou cukrařinou, která se drží tradičních receptur, a kvalitních surovin.
Za zrodem cukrárny stojí manželský pár, který se spřátelil s párem žijícím ve Francii provozujícím též cukrárnu. Právě tak dostala cukrárna ve Vodičkově ulici v Praze název.
Při tvorbě receptu zákusků se podílel manželský pár z Francie, který doteď pravidelně navštěvuje pražskou cukrárnu. Recepty vychází také z těch původních z 20. let 20. století, a to z důvodu dochování zmínek výroby zákusků po dědečkovi jednoho ze spoluvlastníků.
Zajímavostí je, že se cukrárna Saint Tropez pyšní titulem Valrhona Expert. To znamená, že spolupracuje s nejlepším producentem čokolády na světě a je pouze jediná tohoto druhu v české republice.
Dnes si zde člověk nejen skvěle pochutná, může se přihlásit do cukrářského kurzu vedeném jak v českém jazyce, tak i v anglickém.