Suroviny:
- 1 cibule
- 2 střední cukety
- 2 lžičky mahá koření (nebo rosovické koření či jiné oblíbené koření)
- 5 lžic červené čočky
- špetka kurkumy
- olej
- sůl
Příprava:
- Na oleji osmažte na jemno nakrájenou cibuli, nechte zpěnit i koření a poté přidejte nakrájené cukety.
- Osolte, podlejte vodou a vařte do měkka.
- Je možné přidat i cca 5 lžic červené čočky, polévka je poté výživnější a hustější.
- Jakmile je vše měkké, rozmixujte tyčovým mixérem.
- Na talíři posypte něčím zeleným (petrželka, pažitka apod.)
- Výborné je přidat do cuketové polévky opražená dýňová semínka.
TIP: Podlejte menším množstvím vody, po rozmixování přidejte prohřáté, nakrájené tofu a podávejte jako cuketovou omáčku k rýži.
A co příště zkusit polévku z dýně. Tato dýňová polévka bez smetany je zdravý a chuťově výborná.