Suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 střední cukety
  • 2 lžičky mahá koření (nebo rosovické koření či jiné oblíbené koření)
  • 5 lžic červené čočky
  • špetka kurkumy
  • olej
  • sůl

Příprava: 

  • Na oleji osmažte na jemno nakrájenou cibuli, nechte zpěnit i koření a poté přidejte nakrájené cukety. 
  • Osolte, podlejte vodou a vařte do měkka.
  • Je možné přidat i cca 5 lžic červené čočky, polévka je poté výživnější a hustější. 
  • Jakmile je vše měkké, rozmixujte tyčovým mixérem. 
  • Na talíři posypte něčím zeleným (petrželka, pažitka apod.) 
  • Výborné je přidat do cuketové polévky opražená dýňová semínka.

TIP: Podlejte menším množstvím vody, po rozmixování přidejte prohřáté, nakrájené tofu a podávejte jako cuketovou omáčku k rýži.

A co příště zkusit polévku z dýně. Tato dýňová polévka bez smetany je zdravý a chuťově výborná.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang