okurková polévka

Horké dny si žádají svěží rychlý tip na „easy“ studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání v teplém počasí.

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 3 minuty

Ingredience:

  • 2 okurky – oloupané, pokrájené
  • 1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)
  • 1 velká hrst baby špenátu
  • 2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru
  • 1/2 stroužku česneku – vylisovaného
  • 1 stonek jarní cibulky – pokrájené
  • 1 avokádo – pokrájené
  • sůl, pepř – množství podle chuti
  • 2 lžíce řeckého jogurtu nebo créme fraiche

img_0514-6825714

K servírování:

  • řecký jogurt/créme fraiche
  • strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)
  • extra panenský olivový olej
  • popřípadě bylinky

Postup:

Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka. Nalijte do misek, ozdobte další lžící řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem a servírujte.

A tady navíc jako bonus ještě recept na okurkovou omáčku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang