Horké dny si žádají svěží rychlý tip na „easy“ studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání v teplém počasí.
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 3 minuty
Ingredience:
- 2 okurky – oloupané, pokrájené
- 1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)
- 1 velká hrst baby špenátu
- 2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru
- 1/2 stroužku česneku – vylisovaného
- 1 stonek jarní cibulky – pokrájené
- 1 avokádo – pokrájené
- sůl, pepř – množství podle chuti
- 2 lžíce řeckého jogurtu nebo créme fraiche
K servírování:
- řecký jogurt/créme fraiche
- strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)
- extra panenský olivový olej
- popřípadě bylinky
Postup:
Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka. Nalijte do misek, ozdobte další lžící řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem a servírujte.
A tady navíc jako bonus ještě recept na okurkovou omáčku.