V předjarním období tělo strádá a klíčky jsou ideální možnost, jak organismus „nakopnout“. Naklíčené fazolky mungo můžete koupit nebo za zlomek ceny vypěstovat – na internetu najdete množství rad, jak na to.
Nejchutnější jsou mladé světlounké klíčky, chutí trochu připomínají mladý hrášek, najdete v nich i trochu škrobu. Dodají vám spoustu vitaminů, enzymů a minerálních látek a jako posypka na pomazánce vypadají něžně.
Na croissanty s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky budete potřebovat:
Máslový croissant – klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.
- 4 máslové croissanty
- 200 g jemného tvarohu
- 40 g změklého másla
- 1 lžičku plnotučné hořčice
- sůl podle chuti
- 2 menší kyselé okurky
- 1 jemně strouhanou střední mrkev (klasickou červenou nebo jakékoliv jiné barvy)
- kousek jarní cibulky (nemusí být)
- klíčky fazolky mungo k podávání
Croissant s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky9
Měkké máslo v míse pečlivě utřete s hořčicí a jemným tvarohem. Osolte, přidejte na malé kostičky nakrájené nebo nastrouhané okapané kyselé okurky a případně jarní cibulku. Vmíchejte jemně strouhanou mrkev.
Podávejte s máslovým croissantem a klíčky fazolky mungo na posypání. Pomazánku doporučuji sníst co nejdřív, jinak ji naředí šťáva z mrkve a není tak dobrá.