Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba pečení: 45 minut
  • Počet porcí: 5
  • Obtížnost: Střední

Ingredience

  • 1 extra velké vejce
  • 4 extra velké žloutky
  • 100 g cukru krystal + 15 g na každou porci
  • 700 ml vysokotučné smetany
  • 1 lžička čisté vanilkové esence
  • 1 lžíce pomerančového likéru

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 150 °C.
  2. V míse elektrického mixéru vybaveného nástavcem s pádly smícháme vejce, žloutky a cukr a při nízkých otáčkách mixujeme, dokud se nespojí. Mezitím v malém hrnci spaříme smetanu, dokud nebude na dotek velmi horká, avšak ne vařící. Při nízkých otáčkách mixéru pomalu přidáváme smetanu k vejcím. Přidáme vanilku a pomerančový likér a nalijeme do zapékacích formiček na Crème brûlée dokud nejsou téměř plné.
  3. Umístíme formičky do pekáče a opatrně do něj nalijeme vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny stěn formiček. Pečeme 35-40 minut, dokud krémy po jemném zatřesení neztuhnou. Vyjmeme pudinky z vodní lázně, necháme je vychladnout na pokojovou teplotu a uložíme do chladičky, dokud neztuhnou.
  4. Při podávání rozetřeme rovnoměrně 15 g cukru na vrchol každé formy a zahříváme kuchyňskou pistolí, dokud cukr rovnoměrně nezkaramelizuje. Necháme 1 minutu stát při pokojové teplotě, dokud zkaramelizovaný cukr neztuhne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang