Kdo by neznal tento legendární a oblíbený pokrm. Použijte při jeho přípravě co největší kuřecí prsa, abyste je mohli snáze zabalit.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- 6 plátků sýru eidam
- 4 plátky vařené šunky
- ½ šálku strouhanky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Zapékací misku potřete olejem.
- Kuřecí prsa naklepejte a každý kousek kuřete posypte z obou stran solí a pepřem.
- Na každé prso položte 1 plátek sýru a 1 plátek šunky. Každé prso srolujte a zajistěte párátkem.
- Vložte do připravené zapékací misky a kuře rovnoměrně posypte strouhankou.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře nezrůžoví, 30 až 35 minut.
- Vyjměte kuře z trouby a na každé prso položte půl plátku eidamu.
- Vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí, 3 až 5 minut.
- Odstraňte párátka a ihned podávejte.