Recept na kuřecí Cordon Bleu

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
cordon-bleu

Kdo by neznal tento legendární a oblíbený pokrm. Použijte při jeho přípravě co největší kuřecí prsa, abyste je mohli snáze zabalit.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 6 plátků sýru eidam
  • 4 plátky vařené šunky
  • ½ šálku strouhanky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Zapékací misku potřete olejem.
  2. Kuřecí prsa naklepejte a každý kousek kuřete posypte z obou stran solí a pepřem.
  3. Na každé prso položte 1 plátek sýru a 1 plátek šunky. Každé prso srolujte a zajistěte párátkem.
  4. Vložte do připravené zapékací misky a kuře rovnoměrně posypte strouhankou.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře nezrůžoví, 30 až 35 minut.
  6. Vyjměte kuře z trouby a na každé prso položte půl plátku eidamu.
  7. Vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí, 3 až 5 minut.
  8. Odstraňte párátka a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang