Tyto měkké a máslové sušenky s křupavými zlatavými okraji, plné bílých čokoládových lupínků, se velmi snadno připravují a jsou dokonalou sladkou pochoutkou nebo svačinkou.
Ingredience
- 270 g hladké mouky
- 3 g jedlé sody
- 230 g másla pokojové teploty
- 100 g cukru krystal
- 200 g světlehnědého cukru
- 4 g soli
- 10 ml čistého vanilkového extraktu
- 2 velká vejce
- 300 g bílé čokolády
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C a plechy vyložte silikonovými podložkami nebo pečícím papírem.
- Mouku, sůl a jedlou sodu prošlehejte a dejte stranou.
- Smíchejte máslo a krystalový cukr v míse stojanového mixéru vybaveného nástavcem s pádly nebo ve velké míse, pokud používáte elektrický ruční mixér. Šlehejte na nejvyšší stupeň, dokud nebude světlé a nadýchané, pak přidejte hnědý cukr a pokračujte v míchání, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte vanilkový extrakt, pak postupně vmíchejte vejce a naposledy mísu vyškrábejte.
- Přidejte směs mouky a míchejte na nízkém stupni, dokud se téměř nespojí, pak přidejte kousky bílé čokolády. Pokud chcete přidat bílé čokoládové lupínky navrch, pak si hrstku nechte stranou.
- Nabírejte porce těsta o velikosti dvou lžic a pokládejte je 3 cm od sebe na vyložené plechy na sušenky. Pečte při 180 °C asi 10 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.
- Pokud přidáváte lupínky navrch, pak pečte 8 minut, přidejte lupínky navrch a pokračujte v pečení 2-3 minuty.