Tato jambalaya v hrnci vznikla na základě dlouhého experimentování v průběhu let. Podáváme s vařenou rýží.
Ingredience
- 1 plechovka (794 g) nakrájených rajčat se šťávou
- 454 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže – nakrájených na centimetrové kostky
- 454 g andulské klobásy nakrájené na plátky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 velká zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 šálek nasekaného celeru
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušené petrželky
- 2 lžičky cajunského koření
- 1 lžička kajenského pepře
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 454 g mražených vařených krevet bez ocasů
Recept je na 12 porcí.
Postup
- V pomalém hrnci smíchejte rajčata se šťávou, kuřecí maso, klobásu, cibuli, zelenou papriku, celer a vývar.
- Ochuťte oreganem, petrželkou, cajunským kořením, kajenským pepřem a tymiánem.
- Přikryjte a vařte na nízkém stupni 7 až 8 hodin nebo na vysokém stupni 3 až 4 hodiny.
- Během posledních 30 minut vaření vmíchejte krevety.