Recept na nejlepší čokoládový trifle

Dezerty
Čokoládový trifle

Tento recept na čokoládový trifle je tak snadný na přípravu.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Přídavný čas: 8 hodin 30 minut
  • Celkem: 9 hodin 25 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 balení směsi na brownie mix
  • 1 velké vejce
  • ¾ šálku vody, rozděleno
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 balení instantního čokoládového pudinku
  • 1 balení (230 g) mražené šlehačky, rozmražené
  • 1 balení (340 g) mražené šlehačky, rozmražené
  • 1 tabulka čokoládových bonbonů

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte 23centimetrovou čtvercovou skleněnou formu na pečení.
  3. Ve velké míse smíchejte směs na brownies, vejce, 1/4 šálku vody a rostlinný olej.
  4. Míchejte, dokud se dobře nespojí.
  5. Rozetřete do připravené formy.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá 2,5 cm od okrajů nevyjde čistá, 25 až 30 minut.
  7. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout, asi 30 minut.
  8. Vychladlé koláčky nakrájejte na čtverečky o straně 2,5 cm a dejte stranou.
  9. Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko, zbývající 1/2 šálku vody a pudinkovou směs.
  10. Promíchejte dohladka.
  11. Vmíchejte 230 g šlehačky, dokud nezůstanou žádné šmouhy.
  12. 1/2 koláčků dejte do misky na drobné pečivo nebo do skleněné misky.
  13. Navrch dejte 1/2 pudinkové směsi a poté 1/2 340 g nádoby se šlehačkou.
  14. Vrstvy opakujte.
  15. Na ozdobu nastrouhejte čokoládu.
  16. Před podáváním dejte na 8 hodin do chladničky.

Kategorie:

Dezerty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang