Suroviny:

  • 150 g ječných krup
  • 1 lžíce ghí (přepuštěné máslo – lze nahradit lžičkou slunečnicového oleje)
  • 1 lžička kakaa, špetka skořice
  • 4 lžíce sladěnky (ječný slad)
  • 50 ml ovesného mléka

Příprava:

  • Krupky namočíme nejméně na 4 hodiny, uvaříme cca 40 minut v tlakovém hrnci. 
  • V hrnci rozehřejeme ghí/olej, přidáme sladěnku. 
  • Sladěnka zpění, potom vmícháme kakao, skořici a ovesné mléko. 
  • Krátce povaříme, přidáme uvařené krupky. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud je krém málo sladký, je možné ho dosladit např. agávovým sirupem.

Krém je výborný jako dezert ozdobený jahodou a posypaný lehce 70% čokoládou.

TIP: Když ječné kroupy zbudou, je možné zbytek využít na kaši – rozmixovat krupky dohladka a dochutit podle preference.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang