Tento recept na čokoládový koláč je vynikající volbou pro všechny, kteří rádi pečou zdravěji. Pokud místo rumu použijete šťávu z limetky, určitě si pochutnají i děti.
Kromě použitých ingrediencí, můžete do těsta přidat i různé druhy ořechů, které rozdrtíte na menší kousky.
Ingredience
- 100 g tofu natural
- 90 g špaldové mouky
- 20 g rozpuštěné hořké čokolády
- 1 lžička kypřícího prášku
- 70 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 20 g másla
- 1/2 lžičky rumu
Postup
- Troubu předehřejeme na 185 stupňů C.
- Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem.
- Mouku a kypřící prášek spolu promícháme, necháme odstát cca 3 minuty.
- Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tofu a šleháme, dokud nedosáhneme krémovou konzistenci bez hrudek.
- Dále přidáme máslo, čokoládu a rum a nakonec celou směs promícháme se směsí mouky, kakaa a kypřícího prášku.
- Směs vylijeme do formy a při teplotě 185 stupňů C pečeme cca 40 minut.
- Čokoládový koláč podáváme s ovocem, případně s bílým jogurtem.