Co si představíte, když se řekne krémový čokoládový dort? Kakaový korpus s čokoládovým pudingem? V tomto receptu vám ukážeme, že nebudete potřebovat žádná vajíčka, mléko a ani puding.
Na přípravu tohoto dezertu budete potřebovat pouze 4 ingredience: hořkou čokoládu, listové těsto, natural tofu, třtinový cukr (případně jeho zdravější druhy)a ovoce na ozdobení.
Ingredience
- 2 šálky nalámané hořké čokolády
- 1 bal. natural tofu
- 1 bal. listového těsta
- třtinový cukr podle potřeby
- různé druhy ovoce (banány, maliny, borůvky, jahody …)
Postup
- Troubu vyhřejeme na 185 stupňů C.
- Dortovou formu vyložíme vyváleným listovým těstem, které nožem propícháme a upečeme do zlatova.
- Těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme nádivku.
- Natural tofu a cukr rozmixujeme na hladký krém, přidáme rozehřátou hořkou čokoládu (čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni).
- Hotový krém nalijeme do těsta, zarovnáme a necháme ho v lednici dobře ztuhnout (min. však 1 hodinu).
- Čokoládový dort ozdobíme čerstvým ovocem a podávame vychlazený.
Zdravotní účinky hořké čokolády
- pomáhá proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění
- chrání pokožku pŕed negativním vlivem slunečního záření
- zlepšuje činnost mozku
- je zdrojem cenných antioxidantů