Ty nejlepší dezerty jsou podle mě takové, které se nemusí péct a jsou za 5 minut hotové. Ačkoliv miluji dobré jídlo, opravdu nerada trávím v kuchyni víc času, než je potřeba. Nejraději jsem, když mám jídlo uvařeno do půl hodiny, což se mi ne vždy podaří. A právě proto si vymýšlím alespoň jednoduché a zdravé sladké pochoutky, které mám za chvilku hotové.
Čokoládovo-kávový krém Vás totálně dostane. Za prvé je fakt hodně čokoládový a za druhé je bez lepku, laktózy a cukru a veganský, což splňuje všechny moderní stravovací požadavky.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 100 g kešu ořechů
- 4 polévkové lžíce stevie
- 100 g rozpuštěného kakaového másla
- 6 polévkových lžic kokosového oleje
- 1 hrnek kakaa o objemu 250 ml
- 3 polévkové lžíce instantní kávy
- špetka soli
- 2 kávové lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Kešu ořechy namočte přes noc do vody, aby změkly.
- Druhý den dejte všechny suroviny do robotu či food procesoru a rozmixujte je dohladka.
- Ozdobte ovocem, ořechy či domácí granolou.
- Můžete ihned podávat.
TIP: Pozor na skladování v lednici. Díky kokosovému oleji a kakaovému máslu čokoládový krém ztuhne, tak jej musíte nechat před podáváním alespoň hodinu na teplém místě povolit.