Pokud máte rádi dýňový koláč a čokoládu, tak si tyto sušenky určitě zamilujete. Nejlépe chutnají, když jsou studené z lednice.
Ingredience
- 1 šálek konzervované dýně
- 1 šálek bílého cukru
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 šálky polosladkých čokoládových lupínků
- 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů (volitelné)
Postup
- Smícháme dýni, cukr, rostlinný olej a vejce. V samostatné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, mletou skořici a sůl. Rozpustíme jedlou sodu v mléce a vmícháme ji. Moučnou směs přidáme do dýňové směsi a dobře promícháme.
- Přidáme vanilku, čokoládové lupínky a ořechy.
- Po lžících vkládáme na vymazaný plech a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 10 minut nebo dokud sušenky lehce nezhnědnou a neztuhnou.