Pokud máte rádi dýňový koláč a čokoládu, tak si tyto sušenky určitě zamilujete. Nejlépe chutnají, když jsou studené z lednice.

Ingredience

  • 1 šálek konzervované dýně
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 šálky polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů (volitelné)

Postup

  1. Smícháme dýni, cukr, rostlinný olej a vejce. V samostatné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, mletou skořici a sůl. Rozpustíme jedlou sodu v mléce a vmícháme ji. Moučnou směs přidáme do dýňové směsi a dobře promícháme.
  2. Přidáme vanilku, čokoládové lupínky a ořechy.
  3. Po lžících vkládáme na vymazaný plech a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 10 minut nebo dokud sušenky lehce nezhnědnou a neztuhnou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang