Dopřejte si čokoládový tiffin plátek plný mléčné a hořké čokolády, rozinek a sušenek.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 2 minuty
- Přídavný čas: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 17 minut
- Počet porcí: 12 až 15
Ingredience
- 150 g másla nakrájeného na kostičky a další na plech
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce zlatého sirupu
- 6 lžiček kakaového prášku
- 225 g rozdrcených sušenek
- hrst rozinek
- 110 g mléčné čokolády
- 110 g hořké čokolády
Postup
- Formu o průměru 15-20 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
- Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, cukr, sirup a kakao.
- Vmíchejte sušenky a rozinky.
- Nalijte směs do připravené formy a přitlačte ji, poté hřbetem lžíce uhlaďte povrch.
- Obě čokolády ohřívejte v mikrovlnné troubě v krátkých 20-ti sekundových dávkách za častého míchání, dokud se nerozpustí.
- Nalijte je na směs ve formě.
- Pomocí paletového nože nebo lžíce uhlaďte povrch, aby byl zcela pokrytý čokoládou.
- Vložte formu do lednice a nechte ji asi 2 hodiny ztuhnout nebo přes noc.
- Kuchyňským nožem projeďte pod horkým kohoutkem a poté nakrájejte na čtverečky.