Recept na nejlepší čokoládové tiffiny

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladká jídla
čokoládové tiffiny

Dopřejte si čokoládový tiffin plátek plný mléčné a hořké čokolády, rozinek a sušenek.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 2 minuty
  • Přídavný čas: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 17 minut
  • Počet porcí: 12 až 15

Ingredience

  • 150 g másla nakrájeného na kostičky a další na plech
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce zlatého sirupu
  • 6 lžiček kakaového prášku
  • 225 g rozdrcených sušenek
  • hrst rozinek
  • 110 g mléčné čokolády
  • 110 g hořké čokolády

Postup

  1. Formu o průměru 15-20 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
  2. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, cukr, sirup a kakao.
  3. Vmíchejte sušenky a rozinky.
  4. Nalijte směs do připravené formy a přitlačte ji, poté hřbetem lžíce uhlaďte povrch.
  5. Obě čokolády ohřívejte v mikrovlnné troubě v krátkých 20-ti sekundových dávkách za častého míchání, dokud se nerozpustí.
  6. Nalijte je na směs ve formě.
  7. Pomocí paletového nože nebo lžíce uhlaďte povrch, aby byl zcela pokrytý čokoládou.
  8. Vložte formu do lednice a nechte ji asi 2 hodiny ztuhnout nebo přes noc.
  9. Kuchyňským nožem projeďte pod horkým kohoutkem a poté nakrájejte na čtverečky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang