Připravte dětskou klasiku v podobě těchto čokoládových rýžových křupek a ozdobte je sladkostmi, ořechy nebo sušeným ovocem, abyste si doma pochutnali na dokonalém pohoštění.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 9
Ingredience
- 100 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
- 50 g hořké čokolády, nalámané na kousky
- 100 g másla
- 4 lžíce zlatého sirupu
- 100 g nadýchané rýže
- 50 g rozpuštěné mléčné čokolády
- posypky, mini marshmallows, oříšky, sušené ovoce nebo kousky bílé čokolády
Postup
- Čokoládu dejte do žáruvzdorné misky s máslem a zlatým sirupem a opatrně ji po 10 sekundách rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ji rozpusťte nad hrncem s vroucí vodou, přičemž dbejte na to, aby se miska nedotýkala vody.
- Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota, pak odstavte z ohně a vmíchejte nadýchanou rýži a jemně ji obalujte čokoládou, dokud není celá pokrytá.
- Směs rozdělte do devíti papírových košíčků nebo dvanácti dortových košíčků – bude snazší, když je zasunete do formy na muffiny, protože jim to pomůže udržet tvar.
- Nechte ztuhnout. Pokud chcete, aby ztuhly rychleji, dejte je na 1 hodinu do lednice.
- Pokapejte je trochou rozpuštěné čokolády a ozdobte cukrovinkami, sušeným ovocem nebo ořechy, dokud jsou ještě dostatečně vlhké, abyste je mohli přilepit. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží pět dní.