Tyto lahodné ovesné čokoládové sušenky mají tu správnou kombinaci křupavosti na povrchu, měkkosti uvnitř a samozřejmě velkých kousků čokolády.
Ingedience
- 120 g hladké mouky
- 3 g lžičky jedlé sody
- 5 g lžičky soli
- 120 g másla
- 65 g cukru krystal
- 140 g hnědého cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 135 g ovesných vloček
- 150 g čokoládových pecek
Postup
- Smíchejte mouku a jedlou sodu a dejte stranou.
- Máslo ušlehejte s oběma cukry.
- Přidejte sůl, vanilku a vejce a dále šlehejte, dokud se vše dobře nepromísí.
- Pak přidejte mouku se sodou a opět zamíchejte.
- Nakonec vmíchejte ovesné vločky a čokoládové pecky. Těsto nechte přes noc v lednici.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Vyložte plech pečicím papírem a tvarujte z těsta malé kuličky. Pečte asi 10 minut, dokud nejsou sušenky na okrajích zlaté.
- Vyjměte sušenky z trouby a nechte na plechu chladnout 1 až 2 minuty, pak je přeneste na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.