Tato čokoládová zmrzlina je bohatá a krémová zmrzlina bez syrových vajíček.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Dodatečný čas: 4 hodiny
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 šálek mléka
- 3/4 šálku cukru
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 3 lehce našlehané žloutky
- 60 g nasekané polosladké čokolády
- 2 šálky husté smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- V hrnci na mírném ohni smícháme mléko, cukr, kakaový prášek a sůl. Za stálého míchání přivedeme k varu.
- Žloutky vložíme do malé misky. Postupně zašleháme asi polovinu horké mléčné směsi a vrátíme do hrnce. Zahříváme a mícháme, dokud nezhoustnou, ale nevaříme.
- Odstavíme z ohně a vmícháme nasekanou čokoládu, dokud se nerozpustí.
- Nalijeme do vychlazené mísy a za občasného míchání necháme v lednici vychladnout asi 2 hodiny.
- Vmícháme smetanu a vanilku. Nalijeme do zmrzlinovače a zmrazíme podle pokynů výrobce.