Recept na čokoládovou zmrzlinu

DezertyDezerty, zákusky a poháryPro děti

Tato čokoládová zmrzlina je bohatá a krémová zmrzlina bez syrových vajíček.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Dodatečný čas: 4 hodiny
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 šálek mléka
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lehce našlehané žloutky
  • 60 g nasekané polosladké čokolády
  • 2 šálky husté smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni smícháme mléko, cukr, kakaový prášek a sůl. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Žloutky vložíme do malé misky. Postupně zašleháme asi polovinu horké mléčné směsi a vrátíme do hrnce. Zahříváme a mícháme, dokud nezhoustnou, ale nevaříme.
  3. Odstavíme z ohně a vmícháme nasekanou čokoládu, dokud se nerozpustí.
  4. Nalijeme do vychlazené mísy a za občasného míchání necháme v lednici vychladnout asi 2 hodiny.
  5. Vmícháme smetanu a vanilku. Nalijeme do zmrzlinovače a zmrazíme podle pokynů výrobce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang